Senaste nyheterna från Gundua Foundation och Ex-Lewa.

Gundua Foundation

Nyheter från Hand-in-Hands entreprenörskapsprogram!

I mars påbörjade Gundua Foundation, med finansiellt stöd från Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond, ett samarbetade med Hand in Hand Eastern Africa.. Entreprenörskapsutbildningen äger rum på Gundua Health Center och dess första satsning är inriktad på målgruppen ungdomar.

Läs mer...

Gundua Foundation

IKEA Dining Hall!

Nu är IKEA Matsalen, som finansierats av både IKEA AB och av Ingvar Kamprad som privatperson, invigd på Ndurumuru Primary School. Eleverna hjälpte till att bära in borden innan de bänkade sig för sin första måltid i den nya matsalen förra måndagen.

Läs mer...

Gundua Foundation

Hand in Hands entreprenörsutbildning – full fart framåt!

Hand in Hands arbete i Ex-Lewa är i full gång och så här långt har projektet rekryterat sex utbildningsgrupper med närmare 130 medlemmar från samhället. Utöver det hålls även fyra entreprenörsklubbar med sammanlagt 103 elever på Gundua secondary school sedan slutet av april.

Läs mer...

Gundua Foundation

Tack till dig som stött Apotek Hjärtats senaste insamling!

Stort tack alla som skänkt pengar till Apotek Hjärtats senaste insamling (t o m 25/3) till förmån för kvinnor i Gundua!

Läs mer...

Gundua Foundation

Skänk en slant direkt hos Apotek Hjärtat!

Att stärka unga kvinnors kunskap om sina rättigheter är ett viktigt arbete som pågår på vår hälsoklinik Gundua Health Centre, Ex-Lewa i Kenya. Trygga förlossningar, bra mödravård och samtal med kvinnorna är viktigt och gör skillnad. Under 2018 gör Apotek Hjärtat en satsning på att stärka unga kvinnors situation och i mars månad har du som kund hos dem en chans att enkelt bidra, direkt i butik!

Läs mer...

Gundua Foundation

Apotek Hjärtat på besök!

Imorgon, fredag 26e, kommer representanter från Apotek Hjärtat, en av Gundua Foundations sponsorer, att anlända till Ex-Lewa för ett av deras återkommande besök på hälsocentret. Ämnet för denna resa är kvinnors rättigheter och hälsa, ett viktigt fokusområde med många fördelar.

Läs mer...

Gundua Foundation

Nytt år och nya framsteg!

Ett nytt år har börjat och med det en ny skoltermin. Ett perfekt tidpunkt att titta närmare på de processer som gynnar ett samhälles utveckling ur fattigdom, och här tänkte vi lämna över ordet till Hans Rosling i form av ett av alla hans inspirerande föredrag.

Läs mer...

Gundua Foundation

Istället för en Aladdinask

Vad kan vi egentligen säga om 2017 mer än att det varit en märklig resa? Jo, om något borde vi också kunna inspireras av de krafter som väcks när vi människor samlas för att skapa positiv förändring. Och i den andan känns det extra bra att se de fantastiska resultat som kommer av det stöd vi ger till Gundua Foundation.

Läs mer...

Gundua Foundation

Ett svensk-kenyanskt utbyte

Idag är det 29 grader och stundtals sol i Kisima. En varm fukt ligger kvar i luften efter ett par veckor med varierande sol och regn, där Kisima på sina 2 400 meter över havet har ett för regionen relativt behagligt klimat på 20-30 grader året runt, med torrare och blötare perioder. Sällan blir det kallare än 10 grader.

Läs mer...

Gundua Foundation

Hjälp Innocent, en toppstudent på Gundua Secondary, att fortsätta sina studier

Innocent var den bästa studenten i sin klass efter första terminen på Gundua Secondary. Nu behöver hon hjälp att klara skolavgiften.

Läs mer...