Bidra till Gundua Foundations arbete i Ex-Lewa.

Stöd Gundua Foundation

Vill du stödja arbetet med Gundua Foundation? Varmt välkommen att kontakta stiftelsens ordförande Richard Ohlson på tel: +46 70 975 99 11, e-post: richardo@gunduafoundation.org

Utbildning är ett mycket viktigt verktyg för att utrota fattigdom och få ett bättre liv. Din hjälp behövs för att hjälpa våra elever på Gundua Primary och Secondary School i Ex-Lewa i norra Kenya att fortsätta sina studier efter nästan ett helt års pandemiuppehåll.

Öppna Swish-appen på din mobil eller surfplatta och scanna QR-koden ovan.

Det är enkelt att hjälpa. Så här gör du: Swisha valfritt belopp (upp till 10 000 kronor) till Stiftelsen Gundua: 123 900 21 63. För belopp därutöver sätt in ditt bidrag på: Bankgiro 900-2163 eller Postgiro 900216-3.

Detta får du för pengarna:
100 kronor: Skolmaterial för en elev
300 kronor:  Skolbänk för en elev i Gundua Primary School
400 kronor:  Skoluniform för en elev
500 kronor:  Skolbänk/stol för en elev i Secondary School
1000 kronor: Årsavgift för en elev i hantverksskolan
7 500 kronor: Årsavgift för en elev i Gundua Secondary School
10 000 kronor: Stipendium för ett års universitetsstudier för avgångselev på Gundua Secondary School (namnges efter donatorn)
40 000 kronor: Stipendium för 4 års universitetsstudier för avgångselev på Gundua Secondary School (namnges efter donatorn)
100 000 kronor: Ett helt nytt klassrum på Gundua Secondary School (namnges efter donatorn)

Gundua Foundation är en ideell stiftelse som verkar för att bidra till ökad läs-och skrivkunnighet samt att förbättra den allmänna kunskapsnivån för bättre förutsättningar till välstånd och demokrati. Stiftelsen arbetar främst genom konkreta satsningar på utbildning i Ex-Lewa i Kenya. Stiftelsens beskyddare är H.K.H. Kronprinsessan Victoria av Sverige.

Gundua Foundation skiljer sig från många andra ideella organisationer genom att stiftelsen har ett minimum av administrativa uppgifter och omkostnader, vilket innebär att bidragen går direkt till dem som behöver resurserna bäst – barn och ungdomar i Ex-Lewa.

Tack för ditt bidrag. Det gör konkret och omedelbar nytta för skolbarnen.

Vid donationer från Sverige

Bankgiro: 900-2163

Plusgiro: 90 02 16-3

Swish: 123 900 21 63

Vid donationer från utlandet

Bank: Swedbank

SWIFT/BIC: SWEDSESS

IBAN: SE4180000816619036731090

Kontonummer: 81661-903 673 109-0

Visste du att ett förmånligt sätt att stödja Gundua Foundations verksamhet är att skänka din aktieutdelning? Ideella organisationer behöver varken betala reavinstskatt eller utdelningsskatt.

Kontakta din bank i god tid innan bolagets årsstämma för att de ska hinna registrera din gåva på Gundua Foundation. Utdelningen måste skänkas innan den når dig.

Har du ett VP-konto? Använd blanketten ”Anmälan av rättighetshavare för VP-konto”, som vi har hämtat från Fondhandlarföreningen. Fyll i och ge den till banken. Har du en depå? Kontakta din bank, eftersom bankerna har olika rutiner. Du kan även fråga din bank om du kan använda vår generella blankett ”Gåvobrev aktieutdelning”.

Väljer du att donera delar av din utdelning kan du öppna ett nytt VP-konto (kostnadsfritt) där du lägger de delar vars utdelning du vill skänka. Du kan även öppna en ny depå, men kontrollera villkoren med din bank.

När din donation är registrerad får både du och organisationen en bekräftelse från banken. Donationen är löpande och upphör endast om du antingen säljer de aktier vars utdelning du donerat eller om du meddelar din bank att du vill avsluta gåvan. Har du ett VP-konto kan du använda blanketten ”Anmälan av rättighetshavare för VP-konto” genom att kryssa i ”Avregistrering”. Har du en depå kontaktar du din bank.

På den kontrolluppgift du och Skatteverket får vid årets slut från din bank framgår vem som fått utdelningen. Om Skatteverket inte har fått en kontrolluppgift från banken skickar du in din kontrolluppgift tillsammans med deklarationen.

pdf-1 Gåvobrev Gundua Foundation

pdf-1 Anmälan om rättighetshavare för VP-konto – Gundua Foundation