Sista skoldagen 2018 (med undantag för tentamen, håll tummarna)!

Gundua Foundation

Gundua Primary School stängde officiellt för i år den 25 oktober, vilket markerade slutet av den tredje och sista terminen 2018.

I samband med skolavslutningen höll head teacher Franco Mbae ett tal och tackade alla elever och lärare för deras ansträngningar i år. Skolans medelvärde har förbättrats från 275 till 280 poäng.

Mr. Franco Mbae the headteacher of Gundua Primary School addressing pupils and teachers during the closing day ceremony at the school
Mr. Franco Mbae, headteacher på Gundua Primary School håller tal för elever och lärare.

Under evenemanget sjöng eleverna, uppträdde med pjäser och dans och i slutet av evenemanget utdelades olika priser till eleverna. Pris gick bland annat till den elev som visat störst förbättring i varje klass, den bästa klassen i Upper Primary, den renligaste pojken och flickan från varje klass, de tre bästa eleverna i varje klass och de som gjorde bra ifrån sig i talangshowen.

Två av de duktiga eleverna på Gundua Primary school visar upp sina priser.

Förra veckan hölls även skolavslutningsceremonin för Gundua Secondary School, där rektor Lydia Marete, biträdande rektor Stanley Kathurima och lärarna tackade eleverna för deras samarbete under året.

Även detta firades med ett tal som rådde eleverna att undvika dåligt sällskap, alkohol, droger och sex innan äktenskap under ledigheten. Plus att de naturligtvis uppmanades till att bete sig bra i allmänhet – och att hjälpa till hemma i synnerhet.

Mrs. Lydia Marete the Principal of Gundua Sceondary School addressing students during the third term 2018 closing assembly
Mrs. Lydia Marete, rektor på Gundua Sceondary School håller tal under skolavslutningen.

Alla önskade formulär fyra lycka till med sina final secondary examination KCSE som börjar den 5 november och avslutningsvis delades priser ut till de bästa studenterna på Gundua Secondary School.

Stanley Kathurima deputy Principal of Gundua Secondary School gives an award to one of the best students during the closing ceremony
Stanley Kathurima vice rektor på Gundua Secondary School ger pris till Stella Nkatha, en av de bästa eleverna.

Så, då är skolorna i princip klara för i år! Och den första terminen för skolåret 2019 börjarf först om två månader – den 2a för Primary och den 3e januari för Secondary. Vi kommer tillbaka med skolårets resultat i mer detalj efter Form Fyras prov, under önskar vi alla eleverna en trevlig ledighet och håller tummarna för KCSE.

Intresserad av att stödja våra skolor? Så här kan du investera i eleverna och deras utbildning:

 

Bidrag från Sverige

Bankgiro: 900-2163

Plusgiro: 90 02 16-3

Swish: 123 900 21 63

 

Bidrag från utlandet

Bank: Swedbank

SWIFT / BIC: SWEDSESS

IBAN: SE4180000816619036731090

Kontonummer: 81661-903 673 109-0